Acquire

De tweede stap van EBP is het zoeken en vinden van het best beschikbare bewijsmateriaal. Het is heel waardevol om zoekstrategieën zo te maken dat een ander het makkelijk kan herhalen. Daarom kan je nu samen werken aan mooie zoekacties en die hier delen.

Gebruik de zoekbalk om zoekstrategieën te vinden of blader hieronder door alle zoekstrategieën in de databank.

Zoekstrategieën

Zoekstrategie – Anja B

In april 2021 werd gezocht op websites van nationale en internationale beroepsverenigingen naar richtlijnen. Vervolgens in The Cochrane Library naar systematic reviews en daarna in PubMed naar primaire onderzoeksartikelen. De zoekstrategie werd gecheckt door een informatiespecialist van Gelre ziekenhuizen.

Hulp nodig?

Op zoek naar een EBP-expert om te helpen met het formuleren van een goede vraag? Vraag om advies bij”Kennis Netwerk Evidence-Based Practice” op LinkedIn!

Zelf meer leren?

E-learning

Heb je nog niet eerder een klinische onzekerheid omgezet in een goede (beantwoordbare) onderzoeksvraag? Volg dan onze e-learning ‘EBP Stap 1: Vragen’.
Met behulp van video’s, oefeningen én een eindopdracht met feedback van onze docent leer je een goede vraag te stellen die in de databank direct gebruikt kan worden!

Webinar PICO Perfectie

Van een Klinisch Scenario naar een Beantwoordbare Vraag, dat kan niet zo moelijk zijn toch? Helaas, was dat maar waar. Het maken van een PICO is soms best lastig, vooral als de klinische onzekerheid net niet past binnen het domein ’therapie’. In dit webinar bespreken we de opbouw van de PICO, de verschillende domeinen (PICO+) en kijken we naar het allermoeilijkste onderdeel: de O.