Antitrombotisch beleid

Multidisciplinaire Werkgroep. (2016) Antitrombotisch beleid richtlijn .
Upload 14 juni 2021.

Abstract

PICO

P:
I: compressiekousen (5 dagen) & laag moleculaire heparine (fraxiparine)
C: laag moleculaire heparine (fraxiparine)
O: bloeding

Mist er iets in de bronvermelding van deze publicatie of wil je de abstract of PICO informatie toevoegen? Gebruik dan de knop hiernaast om de publicatie te bewerken:

Beoordelingen (1)

Kwaliteit:

zeer laag

laag

gemiddeld

hoog

zeer hoog

Risico op bias:

zeer ernstig

ernstig

niet ernstig

Auteurs: Lisanne Kooij, Martina Weimer
Autorisators: Peter Vink (EBP-expert omni cura ACADEMY)
Studiedesign:
Methode: online tool van Omni Cura Academy
Kwaliteit: hoog
Risico op bias: niet ernstig
Methodologie:

Deze studie staat beschreven in de Richtlijn Tromboseprofylaxe bij acute beroerte publicatiedatum 2016. Patiënten met een hersenbloeding die immobiel (niet zelfstandig naar het toilet kunnen lopen) zijn in de eerste twee tot vier dagen intermitterende pneumatische compressie (IPC) of geen tromboseprofylaxe en overweeg daarna te starten met medicamenteuze tromboseprofylaxe met een LMWH. Geef geen elastische compressiekousen.

Beoordeling:

Mensen met een hersenbloeding die immobiel zijn kunnen veilig starten met LMWH na 3 tot 4 dagen dit is een veilige profylaxe. Gebruik geen compressie sokken. En ondersteun en motiveer de patiënt indien mogelijk tot meer mobiliseren. En draag zorg voor voldoende hydratie

Resultaten

“Voor onze vraag geeft de richtlijn de volgende aanbeveling: “Geef patiënten met een hersenbloeding die immobiel (niet zelfstandig naar het troilet kunnen lopen) zijn in de eerste twee tot vier dagen intermitterende pneumatische compressie (IPC) of geen tromboseprofylaxe en overweeg daarna te starten met medicamenteuze tromboseprofylaxe met een LMWH. Geef geen elastische compressiekousen.” Het is niet helder of de keuze om compressiekousen af te raden gebaseerd is op wetenschappelijk bewijsmateriaal of expert opinion.”

Inloggen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te uploaden. Log hieronder in of registreer direct een account!

Nieuw Resultaat

Om resultaten helder en overzichtelijk te krijgen breken we het in stukjes. Je geeft eerst aan voor welke interventie, co-interventie (comparison) en uitkomst je de resultaten toevoegt. Je kunt alleen de onderdelen selecteren die in de PICO of CAT zijn gedefinieerd. Zo voorkom je dat je overbodige resultaten toevoegt. Mis je een interventie of uitkomst? Voeg die dan eerst toe aan de CAT of Klinische Onzekerheid.