Validation of Test Weighing Protocol to Estimate Enteral Feeding Volumes in Preterm Infants.

Rankin, MW, Jimenez, EY, Caraco, M, Collinson, M, Lostetter, L, & DuPont, TL. (2016) Validation of Test Weighing Protocol to Estimate Enteral Feeding Volumes in Preterm Infants. The Journal of pediatrics 178 108-112.
Upload 17 augustus 2021.

Abstract

PICO

P: prematuren
I: intake, monitoring
C: wegen, lichaamsgewicht
O: betrouwbaarheid, overeenstemming

Mist er iets in de bronvermelding van deze publicatie of wil je de abstract of PICO informatie toevoegen? Gebruik dan de knop hiernaast om de publicatie te bewerken:

Beoordelingen (1)

Kwaliteit:

zeer laag

laag

gemiddeld

hoog

zeer hoog

Risico op bias:

zeer ernstig

ernstig

niet ernstig

Auteurs: Thari Horstman (Kinderverpleegkundige )
Autorisators: Jolanda Maaskant (Verpleegkundig onderzoeker AMC)
Studiedesign:
Checklist: UMC-checklist van Hunink en Cochrane checklist
Kwaliteit: hoog
Risico op bias: niet ernstig
Methodologie:

De cohortstudie van Rankin et al. (2016) heeft als doel te evalueren of testwegen volgens een standaard protocol betrouwbaar is voor het inschatten van de melkintake bij borst gevoede prematuren. De studie maakte gebruik van hetzelfde protocol als Haase et al. (2009). Ook in deze studie wordt de intake vergeleken met de gewichtstoename. Bij 68 zuigelingen (28 tot 36 weken zwangerschapsleeftijd) werd 3 keer voor en 3 keer na het voeden het gewicht bepaald. Zij werden gewogen op de babyweegschaal II van Medela.

Beoordeling:

De studie werd geblindeerd uitgevoerd, de personen waren niet op de hoogte van de hoeveelheid voeding. Zij voerden de studie uit volgens een standaard protocol.

Resultaten

Inloggen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te uploaden. Log hieronder in of registreer direct een account!

Nieuw Resultaat

Om resultaten helder en overzichtelijk te krijgen breken we het in stukjes. Je geeft eerst aan voor welke interventie, co-interventie (comparison) en uitkomst je de resultaten toevoegt. Je kunt alleen de onderdelen selecteren die in de PICO of CAT zijn gedefinieerd. Zo voorkom je dat je overbodige resultaten toevoegt. Mis je een interventie of uitkomst? Voeg die dan eerst toe aan de CAT of Klinische Onzekerheid.