[Weighing before and after feeding: an unreliable method for estimating milk intake in infants].

Savenije, OE, & Brand, PL. (2007) [Weighing before and after feeding: an unreliable method for estimating milk intake in infants]. Nederlands tijdschrift voor geneeskunde 151(49), 2718-22.
Upload 17 augustus 2021.

Abstract

PICO

P: zuigelingen
I: intake, monitoring
C: wegen, lichaamsgewicht
O: betrouwbaarheid, overeenstemming

Mist er iets in de bronvermelding van deze publicatie of wil je de abstract of PICO informatie toevoegen? Gebruik dan de knop hiernaast om de publicatie te bewerken:

Beoordelingen (1)

Kwaliteit:

zeer laag

laag

gemiddeld

hoog

zeer hoog

Risico op bias:

zeer ernstig

ernstig

niet ernstig

Auteurs: Thari Horstman (Kinderverpleegkundige )
Autorisators: Jolanda Maaskant (Verpleegkundig onderzoeker AMC)
Studiedesign:
Checklist: UMC-checklist van Hunink en Cochrane checklist
Kwaliteit: gemiddeld
Risico op bias: ernstig
Methodologie:

De studie van Savenije & Brand (2006) heeft als doel het beoordelen van de nauwkeurigheid en de precisie van het testwegen in de klinische praktijk. Savenije et al. (2006) hebben het testwegen uitgevoerd bij 100 zuigelingen (34 en 40 weken zwangerschapsleeftijd) waarvan er 94 het onderzoek hebben voltooid. Zij werden gewogen op een Avery Berkel Pesa ERR330 elektronische weegschaal. De zuigelingen kregen voeding door middel van een fles, cup of sonde. De zuigeling werd gemeten met babykleding, luier en indien van toepassing met lijnen. Er werd geen gebruik gemaakt van een standaard protocol.

Beoordeling:

De cohortstudie werd uitgevoerd door geblindeerde onderzoekers.

Resultaten

Inloggen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te uploaden. Log hieronder in of registreer direct een account!

Nieuw Resultaat

Om resultaten helder en overzichtelijk te krijgen breken we het in stukjes. Je geeft eerst aan voor welke interventie, co-interventie (comparison) en uitkomst je de resultaten toevoegt. Je kunt alleen de onderdelen selecteren die in de PICO of CAT zijn gedefinieerd. Zo voorkom je dat je overbodige resultaten toevoegt. Mis je een interventie of uitkomst? Voeg die dan eerst toe aan de CAT of Klinische Onzekerheid.