Wat is het effect van het voortzetten van het mobilisatieschema van de IC op de ligduur van de Post IC patiënt die langer dan 24 uur beademd is?
Upload 7 januari 2024.
Auteurs
Autorisators
Als verpleegkundige op de afdeling Intensive Care (IC) sta ik voor een uitdaging. Onze patiënt, Jan, is net van de beademing af na een langdurig verblijf van meer dan 24 uur. We hebben voor hem een intensief mobilisatieschema opgezet tijdens zijn verblijf op de IC, en nu is de vraag of we dit moeten voortzetten nu hij op de Post IC afdeling is. Er is een kans dat het voortzetten van het mobilisatieschema zijn ligduur kan verkorten en zijn herstel kan bevorderen. Echter, er is ook een mogelijkheid dat hij door de intensiteit van het schema uitgeput raakt, wat zijn herstel juist zou kunnen belemmeren. Ik vraag me af wat het bewijs zegt over deze kwestie.
Wat is het effect van het voortzetten van het mobilisatieschema van de IC op de ligduur van de Post IC patiënt die langer dan 24 uur beademd is?
Niet ingevuld.
Nog geen resultaten toegevoegd.
De studie betreft een systematische review die de impact van vroege mobilisatie (EM) op volwassen patiënten op de intensive care unit (ICU) onderzoekt, gericht op de lengte van het verblijf in de ICU, ziekenhuisduur, duur van mechanische ventilatie, sterfte en functionele onafhankelijkheid.
Vier van de geïncludeerde studies waren geschikt voor meta-analyse met betrekking op IC opname duur (ICU LOS). De resultaten zijn voordelig voor de interventie groep maar waren statistisch niet significant met een hoge heterogeniteit (I2=53%). De afname in mediaan dagen varieerden van 2,3 tot 3,9 dagen. Alleen Patman et al rapporteren een toename van 0,3 mean dagen. De zes andere studies rapporteren allen een afname van de ligduur op de IC voor patiënten in de interventie groep. De afname in mediaan dagen varieerde van 0,5 tot 3 dagen.
Ziekenhuis ligduur (Hospital LOS) werd vermeld in 8 van de 10 studies. Twee daarvan, Patman et al., en Maffei et al. waren geschikt voor meta- analyse. De resultaten echter bleken niet statistisch significant ( p=0,53). Twee andere studies rapporteerden een toename van ligduur. Eggmann et al. (p=0,723 met een toename van 3,9 mediaan dagen). Schweickert et al. (p=0,93 met een stijging van 0,6 mediaan dagen). Morris et al. als enige, rapporteerde geen verschil in ligduur. Drie andere studies rapporteerden een afname in ligduur, voor de interventie groep, variërend van 3 tot 10 mediaan dagen. Schujmann et al. (p=0,1) Hodgsen et al. (p=0,33) en Schaller et al. (p=0,011).