In de couveuse of beter in een warmtebed?

Upload 15 april 2021.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
0 stemmen

Algemene Gegevens

Auteurs

 • Angelina Roelse

Autorisators
Nog geen autorisators.

Stap 1: Ask

Auteurs: Angelina Roelse
Autorisators: Nog geen autorisators.

Klinisch Scenario

Ik wil met dit onderzoek inventariseren of het beter is om een klinisch stabiele pre- en/of dysmature pasgeborene <1500gr te verplegen in een warmtebed. Klinische stabiel is een pasgeborene als het voor observatie en behandeling niet meer nodig is om het kind continue ongekleed en onbedekt te laten. Het kind is thermostabiel als het bij een couveusetemperatuur < 31 ºC een lichaamstemperatuur heeft tussen 36,5 ºC en 37,5 ºC.
Beoordeling
Nog niet beoordeeld.

PICO

P:De klinisch stabiele pre- en/of dysmature pasgeborene verpleegd in de couveuse in een level 2 of post IC setting
I:De klinisch stabiele pre- en/of dysmature pasgeborene wordt zo snel mogelijk overgeplaatst van de couveuse in een warmtebed
C:De klinische stabiele pre- en/of dysmature pasgeborene blijft in de couveuse totdat het minimaal 1500 gr weegt, een gecorrigeerde leeftijd (cGA) heeft van 32 wk zwangerschapsduur en een couveusetemperatuur heeft <31 ºC.
O:De klinisch stabiele pre- en/of dysmature pasgeborene is thermostabiel, groeit conform de groeicurve voor pasgeborenen en verblijft in een warmtebed
Beoordeling
Nog niet beoordeeld.

Vraag

“Vanaf welke zwangerschapsduur (cGA) en bij welk gewicht is het verblijf van een klinisch stabiele pre- en/of dysmature pasgeborene in een Kanmed-warmtebed vergelijkbaar of beter dan in een couveuse als gekeken wordt naar groei en temperatuur?”
Beoordeling
Nog niet beoordeeld.

Stap 2: Acquire

Stap 3: Appraise

Stap 4: Apply

Conclusie

Wat zegt de evidence?

Wat zegt de klinische expertise?

Wat zegt de patiënt/cliënt of diens naasten?

Stap 5: Assess

Bronvermelding

  Hulp nodig?

  Op zoek naar een EBP-expert om te helpen met het formuleren van een goede vraag? Vraag om advies bij”Kennis Netwerk Evidence-Based Practice” op LinkedIn!

  Zelf meer leren?

  E-learning

  Heb je nog niet eerder een klinische onzekerheid omgezet in een goede (beantwoordbare) onderzoeksvraag? Volg dan onze e-learning ‘EBP Stap 1: Vragen’.
  Met behulp van video’s, oefeningen én een eindopdracht met feedback van onze docent leer je een goede vraag te stellen die in de databank direct gebruikt kan worden!

  Webinar PICO Perfectie

  Van een Klinisch Scenario naar een Beantwoordbare Vraag, dat kan niet zo moelijk zijn toch? Helaas, was dat maar waar. Het maken van een PICO is soms best lastig, vooral als de klinische onzekerheid net niet past binnen het domein ‘therapie’. In dit webinar bespreken we de opbouw van de PICO, de verschillende domeinen (PICO+) en kijken we naar het allermoeilijkste onderdeel: de O.

  Hulp nodig?

  Op zoek naar een EBP-expert om te helpen met het maken van een goede zoekstrategie? Vraag om advies bij”Kennis Netwerk Evidence-Based Practice” op LinkedIn!

  Zelf meer leren?

  E-learning

  Heb je nog niet eerder een zoekstrategie gebouwd? Volg dan onze e-learning ‘EBP Stap 2: Zoeken – de basis’, ‘EBP Stap 2: Zoeken in PubMed’ of ‘EBP Stap 2: Zoeken in Cochrane Library’.
  Met behulp van video’s, oefeningen én een eindopdracht met feedback van onze docent leer je een goede vraag te stellen die in de databank direct gebruikt kan worden!

  Het Prachtige PubMed

  PubMed heeft haar nieuwe lay-out definitief online gezet, wat een verademing! Wil je even weten waar alles nu zit? Volg dan onze webinar met een korte rondleiding door het nieuwe systeem.

  Hulp nodig?

  Op zoek naar een EBP-expert om te helpen met het beoordelen van een publicatie? Vraag om advies bij”Kennis Netwerk Evidence-Based Practice” op LinkedIn!

  Zelf meer leren?

  Heb je nog niet eerder een publicatie beoordeeld op methodologische kwaliteit? Of wil je je kennis weer wat opfrissen? Bij Omni Cura Academy hebben we verschillende e-learnings beschikbaar, zowel over het basisprincipe als de beoordeling van specifieke studiedesigns.