Ambulatory versus inpatient management of severe nausea and vomiting of pregnancy: a randomised control trial with patient preference arm.

Mitchell-Jones, N, Farren, JA, Tobias, A, Bourne, T, & Bottomley, C. (2017) Ambulatory versus inpatient management of severe nausea and vomiting of pregnancy: a randomised control trial with patient preference arm. BMJ open 7(12), e017566.
Upload 28 december 2021.

Abstract

Mist er iets in de bronvermelding van deze publicatie of wil je de abstract of PICO informatie toevoegen? Gebruik dan de knop hiernaast om de publicatie te bewerken:

Beoordelingen (1)

Kwaliteit:

zeer laag

laag

gemiddeld

hoog

zeer hoog

Risico op bias:

zeer ernstig

ernstig

niet ernstig

Auteurs: Anja Bussink
Autorisators: Peter Vink (EBP-expert omni cura ACADEMY)
Checklist: RCT-beoordelingsformulier van Omni Cura Academy
Kwaliteit: gemiddeld
Risico op bias: niet ernstig
Methodologie:

Doel van de studie was te bepalen of behandeling van HG in dagopname net zo effectief is als behandeling gedurende klinische opname. De studie werd uitgevoerd in twee opleidingsziekenhuizen in Londen. De studie werd gestart als RCT, maar werd aangepast naar een RCT met een patiëntenvoorkeursarm omdat sommige zwangeren niet gerandomiseerd wilden worden in verband met een expliciete voorkeur voor een behandeling. Dit resulteerde in vier groepen: gerandomiseerd intramurale groep, gerandomiseerde dagopname groep, niet-gerandomiseerde intramurale groep en niet-gerandomiseerde dagopname groep. Zwangeren met onderliggende condities die ook misselijkheid en braken zouden kunnen veroorzaken werden geëxcludeerd. In totaal namen 152 zwangeren deel. Primaire uitkomstmaat was de reductie in Pregnancy Unique Quantification of Emesis (PUQE) score na 48 uur. Secundaire uitkomstmaten waren onder andere duur van de behandeling en aantal herhaal-behandelingen binnen 7 dagen na ontslag.

Beoordeling:

Blindering van deelnemers en behandelaars was niet mogelijk. Concluderend is er, oa door het toepassen van niet-gerandomiseerde groepen, enig risico op bias in deze studie.

Gerelateerd

Inloggen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te uploaden. Log hieronder in of registreer direct een account!

Nieuw Resultaat

Om resultaten helder en overzichtelijk te krijgen breken we het in stukjes. Je geeft eerst aan voor welke interventie, co-interventie (comparison) en uitkomst je de resultaten toevoegt. Je kunt alleen de onderdelen selecteren die in de PICO of CAT zijn gedefinieerd. Zo voorkom je dat je overbodige resultaten toevoegt. Mis je een interventie of uitkomst? Voeg die dan eerst toe aan de CAT of Klinische Onzekerheid.