Graduated compression stockings for prevention of deep vein thrombosis.

Sachdeva, A, Dalton, M, & Lees, T. (2018) Graduated compression stockings for prevention of deep vein thrombosis. The Cochrane database of systematic reviews 11(11), CD001484.
Upload 23 januari 2023.

Abstract

Mist er iets in de bronvermelding van deze publicatie of wil je de abstract of PICO informatie toevoegen? Gebruik dan de knop hiernaast om de publicatie te bewerken:

Beoordelingen (1)

Kwaliteit:

zeer laag

laag

gemiddeld

hoog

zeer hoog

Risico op bias:

zeer ernstig

ernstig

niet ernstig

Auteurs: Peter Vink, Melanie Rink
Autorisators: Peter Vink (EBP-expert omni cura ACADEMY)
Studiedesign:
Methode: online tool van Omni Cura Academy
Kwaliteit: zeer hoog
Risico op bias: niet ernstig
Methodologie:

Dit betreft een Cochrane Review uit 2019, met een zoekstrategie naar RCT’s met betrekking tot compressie kousen om diep veneuze trombose te voorkomen. Patiënten van elk geslacht en leeftijd werden geïncludeerd, met ziekenhuisopnames voor elke reden behalve CVA. Ze includeerden studies waarin ‘graduated compression stockings’ werden vergeleken met ‘geen profylaxe’ of een andere vorm van profylaxe.

Beoordeling:

Het betreft een zeer goed uitgevoerde systematic review, conform de standaarden van Cochrane Institute.

Inloggen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te uploaden. Log hieronder in of registreer direct een account!

Nieuw Resultaat

Om resultaten helder en overzichtelijk te krijgen breken we het in stukjes. Je geeft eerst aan voor welke interventie, co-interventie (comparison) en uitkomst je de resultaten toevoegt. Je kunt alleen de onderdelen selecteren die in de PICO of CAT zijn gedefinieerd. Zo voorkom je dat je overbodige resultaten toevoegt. Mis je een interventie of uitkomst? Voeg die dan eerst toe aan de CAT of Klinische Onzekerheid.